Πόλη του Μεσολογγίου

Το Μεσολόγγι, η Ιερά Πόλις όπως έχει αποκληθεί, έχει ταυτιστεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ελληνική πόλη με τον Αγώνα του 1821. Η πύλη της Εξόδου, ο χωματένιος φράχτης, ο Κήπος των Ηρώων με τον τύμβο, όπου έχουν ταφεί οστά αγωνιστών, ανδριάντες και προτομές αγωνιστών και φιλελλήνων, όπως του Μάρκου Μπότσαρη, του Κυριάκου Μαυρομιχάλη και του Λόρδου Βύρωνα αποτελούν ορισμένα μόνο από τα τεκμήρια του ρόλου που διαδραμάτισε η πόλη στον αγώνα της ανεξαρτησίας.

Η Δημοτική Πινακοθήκη, η οποία στεγάζεται στο Δημαρχείο, φιλοξενεί μόνιμα συλλογή πινάκων Ελλήνων και ξένων ζωγράφων του 19ου και 20ου αι., λιθογραφίες και διάφορα αντικείμενα σχετιζόμενα με το 1821.

Στην πόλη βρίσκονται, μεταξύ άλλων, η κατοικία της οικογένειας Τρικούπη και ακριβώς απέναντι το σπίτι του ποιητή Κωστή Παλαμά. Σημαντικό σημείο ενδιαφέροντος είναι το Κέντρο Λόγου και Τέχνης “Διέξοδος”, ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά κύτταρα, το οποίο ευθύνεται για τη διοργάνωση πλείστων εκδηλώσεων και το μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Άλατος.

Bike guiding στην πόλη του Μεσολογγίου

en_USEnglish